KINDERFEESTJE / CURSUS

 

Kleywerk Feest

Vier je feestje bij Kleywerk & co!

Het blijft een wondertje; een holle vorm van klei leren draaien achter een echte pottenbakkersschijf! We maken er een doosje met geboetseerd dekseltje van. Of een gedraaid kopje met een handgevormd schoteltje. Andere voorwerpen kunnen vaak ook, dit overleggen we tijdens de aanvraag van een feestje. Het werk is pas af als we het gekleurd hebben. Met een streepje, sterretje of bloempje dit maakt het helemaal af!
De Kleyjuf begeleidt het werk en grijpt maar beperkt in. Het is vooral belangrijk dat de feestvierders plezier hebben in het maken en na het bakken (ongeveer 4 weken) hun eigen handschrift herkennen. Er wordt gezorgd voor iets lekkers om te eten en te drinken. Allergieën, graag vooraf aangeven, zodat iedereen lekker mee kan snoepen.

Kosten: voor 6 kinderen €157,50 daarna € 22,50 per kind, dit is inclusief de nazorg (2x bakken en glazuren) voor het gemaakte werk.

Maximaal aantal kinderen: 10
Duur: 2,5 uur. Kan uitlopen..!
NB: Bij meer dan 8 kinderen is assistentie zeer gewenst. Bij de aanvraag nemen we de vorm van assistentie door 😉
Aanmelden/info: ella@kleywerk.nl

Mocht het besproken Kleyfeestje toch niet door gaan, dan kunt u deze annuleren tot twee weken voor de afgesproken datum. Wij moeten u dan wel € 10,00 in rekening brengen.
Meldt u zich binnen de twee weken van de afgesproken datum af, dan moeten we 50% van het afgesproken bedrag in rekening te brengen.
Zegt u op de dag van het feestje zelf af dan bent u het gehele afgesproken bedrag verschuldigd. (op enkele bijzondere situaties na..)

De feestjes vinden plaats op woensdagmiddag of zaterdagmiddag.

Tijdens het draaien is het fijn om stevige schoenen te dragen. Bij (teen) slippers bijvoorbeeld kan de voet eruit schieten. Lange vingernagels zorgen voor een extra uitdaging bij het draaien ;-)
Wij huren het keramieklokaal 2.03 bij Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.
Familiefeestjes geven wij ook graag, meer informatie? Stuur een mailtje naar ella@kleywerk.nl
N.B. Kleyjuf is in het bezit van een VOG

 

KINDERWORKSHOP Help! Een verrassing van Kley!

 

Kleywerk Workshop

I.s.m. Miriam Bos auteur Help! Een verrassing!

 

Je kent het boek vast Help! Een verrassing over August de Vos en Suusje Eekhoorn is het Nederlandse kinderboeken debuut van Miriam Bos. August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Ze zijn heel verschillend dus!

Omdat Miriam ook graag mooie dingen van klei maakt, gaan Miriam en haar Kleyjuf Mariëlla samen een workshop geven. In deze workshop leer je August en Suus een beetje meer kennen en…ga je zelf een August of Suus maken van klei! Je zult ontdekken, dat er ook iets is wat ze allebei hetzelfde hebben…
Na het bakken (ongeveer 4 weken) kunnen August of Suus worden opgehaald. Je krijgt hier een berichtje over. Tijdens de workshop wordt gezorgd voor iets lekkers om te eten en te drinken. Allergieën, graag vooraf aangeven, zodat iedereen lekker mee kan snoepen.

Datum: volgt

Tijd: 10:00 12:00 uur, kan uitlopen!
Kosten
: € 29,50 per kind incl. klei, 2 x bakken, iets lekkers en een kleine verrassing!
Maximaal aantal kinderen: 16

Leeftijd: 6 t/m 10 jaar

Docenten: Miriam Bos en Mariëlla Koenders


Aanmelden/infoella@kleywerk.nl
Wij huren het keramieklokaal 2.03 bij Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.
N.B. Kleyjuf is in het bezit van een VOG


Draaien & (ver)vormen
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 379 te Apeldoorn
Tijden: 15:30 – 17:30 uur
Dag: donderdag 7 t/m 28 november, 5 en 12 december
Aantal lessen: 6
Prijs: € 119,- ( inclusief materiaal en het bakken van de werkstukjes)
Startdatum: 7 november 2024
Korte inhoud:
In deze kleine serie lessen gaan we uitproberen wat je met een echte pottenbakkerschijf kan. Het gaat absoluut niet om het perfecte potje! Daarom gaan we naast draaien het werk ook een beetje vervormen of beter gezegd omvormen. Als je het draaien al een beetje in de vingers hebt, gaan we uitvinden wat stand ringetjes zijn en wat assembleren nou precies inhoudt. We gaan het werk ook zelf glazuren. Doorgang: bij minimaal 7 cursisten met een maximum van 10.

Aanmelden: mag via ella@kleywerk.nl

 

Kleywerk Ouder en Kind Workshop
Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Datum: 30 november 2024 van 10:00 – 13:00 uur
Inhoud: Deze ochtend is voor alle kinderen die samen met hun ouder, verzorger, oma of opa iets willen maken dat ze nooit meer zullen vergeten!
Het gaat echt om het Samen Werken. Hierbij kan er gekozen worden voor een opdracht die samenwerken inspireert.  Omdat de maand december al aan de deur klopt, zullen we ons deze keer hierdoor laten inspireren
😉 Eigen initiatieven kunnen bij inschrijving alleen besproken worden! Tijdens de workshop wordt het werk door de makers zelf gekleurd. Het glazuren wordt in de weken erna gedaan. Na zo’n drie tot vier weken volgt een ophaalberichtje.
Prijs: Volwassenen € 47,50,- pp, incl. BTW / Kinderen t/m 13  jaar € 27,50 pp - inclusief materialen en twee verschillende oven stoken.
Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Reserveren: mail naar ella@kleywerk.nl