KINDERFEESTJE / CURSUS

 

Kleywerk Feest

Vier je feestje bij Kleywerk & co!
Het blijft een wondertje; een vorm van klei leren draaien op een echte pottenbakkersschijf! We maken er een doosje met geboetseerd dekseltje van. Of een kopje met gedraaid schoteltje. Andere voorwerpen kunnen vaak ook, dit overleggen we tijdens de aanvraag van een feestje. Het werk is pas af als we het gekleurd hebben. Een streepje, sterretje of bloempje dat maakt het helemaal af!
De juf begeleidt het werk en grijpt beperkt in. Het is vooral belangrijk dat de feestvierders plezier hebben in het maken en na het bakken (ongeveer 3 weken) hun eigen handschrift herkennen. Er wordt gezorgd voor iets lekkers om te eten en te drinken. Allergieën, graag vooraf aangeven, zodat iedereen lekker mee kan snoepen.
Kosten: voor 6 kinderen €150,- daarna € 21,50 per kind.
Maximaal aantal kinderen: 8
Duur: 2,5 uur. Kan uitlopen..!
NB: Bij meer kinderen dan 8 is assistentie zeer gewenst. Bij de aanvraag nemen we de vorm van assistentie door 😉 Duur is dan 3 uur ipv 2,5 uur.
Aanmelden/info: ella@kleywerk.nl
Annuleringen minimaal 24 uur vooraf. Anders wordt er 60% van het besproken feestje gefactureerd.
De feestjes vinden plaats op woensdagmiddag of zaterdagmiddag. Tijdens het draaien is het fijn om stevige schoenen te dragen. Bij (teen) slippers bijvoorbeeld kan de voet eruit schieten. Lange vingernagels zorgen voor een extra uitdaging bij het draaien ;-)
Wij huren het keramieklokaal 2.03 bij Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.
Familiefeestjes geven wij ook graag, meer informatie? Stuur een mailtje naar ella@kleywerk.nl
N.B. Kleyjuf is in het bezit van een VOG


Draaien & (ver)vormen
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 379 te Apeldoorn
Tijden: 15:30 – 17:30 uur
Dag: donderdag 29 februari, 7, 14, 21, 28 maart en 4 april
Aantal lessen: 6
Prijs: € 117,50,- ( inclusief materiaal en het bakken van de werkstukjes)
Startdatum: 29 februari 2024
Korte inhoud:
In deze kleine serie lessen gaan we uitproberen wat je met een echte pottenbakkerschijf kan. Het gaat absoluut niet om het perfecte potje! Daarom gaan we naast draaien het werk ook een beetje vervormen of beter gezegd omvormen. Als je het draaien al een beetje in de vingers hebt, gaan we uitvinden wat stand ringetjes zijn en wat assembleren nou precies inhoudt.. Doorgang: bij minimaal 7 cursisten met een maximum van 10.

Aanmelden: mag via ella@kleywerk.nl
 

Kleywerk Ouder en Kind Workshop
Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Datum: 20 januari 10:00 – 13;00 uur
Inhoud: Deze ochtend is voor alle kinderen die samen met hun ouder, verzorger, oma of opa iets willen maken dat ze nooit meer zullen vergeten!
Het gaat echt om het Samen Werken. Hierbij kan er gekozen worden voor een opdracht die samenwerken inspireert. Eigen initiatieven kunnen bij inschrijving alleen besproken worden! Tijdens de workshop wordt het werk door de makers zelf gekleurd. Het glazuren wordt in de weken erna gedaan. Na zo’n drie tot vier weken volgt een ophaalberichtje.
Prijs: Volwassenen € 45,- pp, incl. BTW / Kinderen t/m 13  jaar € 25 pp - inclusief materialen en bakken.
Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Reserveren: mail naar ella@kleywerk.nl