pottenbakkersschijf
kinderfeestje

        

KLEYWERK FEEST

VIER JE FEESTJE BIJ KLEYWERK & co!

Het lijkt wel toveren; een (hoge) vorm leren draaien op een echte pottenbakkersschijf! We maken er zelf een dekseltje bij van een plaatje klei. Boetseer je er een flamingo op met mooie veertjes? Of een paard met vleugels? Of wordt het een beer met een muis op zijn snuit? Met speciale kleiverf erop wordt het allemaal nog mooier!

De juf begeleidt het werk en grijpt beperkt in. Het is vooral belangrijk dat de feestvierders plezier hebben in het maken en na het bakken (ongeveer 3 weken) hun eigen handschrift herkennen. Er wordt gezorgd voor iets lekkers om te eten en te drinken.

Kosten: voor 6 kinderen €145,- daarna €19,- per kind.

Maximaal aantal kinderen: 8

Duur: 2,5 uur. Kan uitlopen..!

! Bij meer kinderen dan 8 kan er beperkt worden gedraaid. Het accent zal dan vooral op het handvormen liggen in combinatie met kleur. Duur is dan 3 uur ipv 2,5 uur.

Aanmelden/info: ella@kleywerk.nl

De feestjes vinden plaats op woensdagmiddag of zaterdag. Tijdens het draaien is het fijn om stevige schoenen te dragen. Bij (teen) slippers bijvoorbeeld kan de voet eruit schieten. Lange nagels zorgen voor een extra uitdaging bij het draaien ;-)

Wij huren het keramieklokaal 2.03 bij Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.

Familiefeestjes geven wij ook graag, meer informatie? Stuur een mailtje naar ella@kleywerk.nl

N.B. Kleyjuf is in het bezit van een VOG

 

DRAAIEN & VERVORMEN

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 379 te Apeldoorn

Tijden: 15:30 – 17:30 uur

Dag: donderdag 6,13 en 20 april 2023

Aantal lessen: 3

Prijs: € 55,55 ( inclusief materiaal en het bakken van de werkstukjes)

Startdatum: 6 april 2023

Korte inhoud:

In deze kleine serie lessen gaan we uitproberen wat je met een echte pottenbakkerschijf kan. Het gaat absoluut niet om het perfecte potje! Een gedraaid scheef vormpje vertelt een heel ander 'verhaal!' Daarom gaan we naast draaien het werk ook een beetje vervormen of beter gezegd omvormen. Wat zie jij er nu in? We werken met kindvriendelijk glazuur! Doorgang: bij minimaal 6 cursisten met een maximum van 10. Aanmelden: mag via ella@kleywerk.nl