KLEYWERKPLAATS

Dinsdagochtend, 1 docent, handvormen

Tijd: 09:00 – 11:30 uur

Data:

Kleiblokje I: 21 sep 2021 t/m 7 dec 2021 VOL

Kleiblokje II: 14 dec 2021 t/m 15 mrt 2022 vol

Kleiblokje III: 12 april 2021 t/m 28 juni 2022 beperkt plek

! Cursisten die nog lessen open hebben staan als gevolg van lockdown 3, hebben in kleiblokje 1 voorrang, mocht het aantal inschrijvingen net wat te groot worden naar de dan geldende Covid 19 omstandigheden.

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Aantal lessen: 3 x 11

Prijs: € 242,- incl. BTW per kleiblokje van 11 lessen. Bij het gelijk afnemen van drie kleiblokjes ontvangt u 3% korting op het lesgeld. Dit mag in 6 termijnen voldaan worden behoudens 3% korting. 65-plus korting is ook mogelijk indien van toepassing.

Cursus is exclusief klei en stookkosten en inclusief gebruik beperkt aantal grondstoffen. Een pak klei kost ongeveer 24 euro (prijswijzigingen van leverancier voorbehouden). Dit is inclusief 2 x stoken (biscuitstook en gladbrand/glazuurstook). Aanschaf porselein en gietklei in overleg. Het is mogelijk om een deel hiervan af te nemen.

Inhoud: Per lesblok wordt vooraf gevraagd of je begeleiding wilt bij eigen inspiratie of wilt werken aan een opdracht. Deze keuze is leidend voor het hele blokje van 11 lessen. Bij opdrachten gaat het om verbeelden, techniek, glazuurkennis, het aanbrengen van glazuur en kennis maken met werk van o.a. keramisten.

Inschrijven kan via ella@kleywerk.nl


KLEYwerk & Co - atelier dinsdag

Dinsdagavond, 2 docenten, draaien & handvormen

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Tijd: 19:00-21:30 uur

Dag: dinsdagavond

Aantal lessen: 11

Prijs: € 242,- incl. BTW en gebruik van grondstoffen. Exclusief brood klei van € 24,- waar de stookkosten bij inbegrepen zijn.

Start: dinsdag 21 september 2021 Beperkt plek voor derde serie lessen vanaf april 2022

Inhoud : In deze cursus wordt vooraf gevraagd of u als gevorderde begeleiding wilt bij eigen inspiratie of wilt werken aan een opdracht.

Komt u helemaal fris als beginner, dan krijgt u in gezamenlijk overleg een opdracht. Bij opdrachten gaat het om verbeelden, techniek, glazuurkennis en het kennis maken met werk van andere keramisten en vormgevers. Ook kun je in deze lessen serie kennis maken met de beginselen van het draaien op een pottenbakkersschijf of opgedane ervaring op de draaischijf verfijnen. Aan bod komen centreren, een wand optrekken en vormgeven, in combinatie met kleurgeven aan het gedraaide werk. De cursisten werken (met een enkele uitzondering) om de week aan hun draai- of handvormvaardigheden. Zodat je je in een les volledig op het draaien of handvormen kunt concentreren.

Contact: mail naar ella@kleywerk.nl


KLEYWERK ATELIER DONDERDAG

Donderdagochtend, 1 docent, mallen maken en handvormen

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Tijd: 9:30-12:00 uur

Dag: donderdagochtend

Aantal lessen: 11

Prijs: € 242,- incl. BTW en gebruik van grondstoffen. Exclusief brood klei van € 24,- waar de stookkosten bij inbegrepen zijn.

Start: donderdag 23 september 2021 Beperkt plek voor derde serie lessen vanaf april 2022

Inhoud: In deze cursus van elf lessen wordt naast verbeelden vooral het accent gelegd op techniek.

Mallen maken: Wat komt er allemaal bij kijken bij het maken van een mal. Wil je een giet mal maken of een drukmal. Wat is het verschil?

Handvormen: Welke kleisoort gebruik je voor welke techniek? Welke afwegingen kom je tegen tussen het kiezen van een techniek en je gekozen thema? Stel je wilt een hoge vaas maken, bouw je deze dan op met platen of rolletjes of... Dit is naast kwestie van techniek ook vaak een beetje een kwestie van smaak 😉

Contact: mail naar ella@kleywerk.nl


KLEYWERK DRAAIEN & kleuren

KLEYWERK & co - Soms Kley op zaterdag

Af en toe een zaterdag in de maand vanaf 9 oktober 2021

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Tijd: 10:00-12:30 uur

Dag: zaterdag

Prijs: € 110,- incl. BTW en gebruik van grondstoffen voor een knipkaart van t.w.v. 5 lessen. Exclusief brood klei van € 24,- waar de stookkosten bij inbegrepen zijn. Beperkt plek. Af en toe komt er weer een plekje vrij. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen.

Inhoud: Tijdens deze draaiochtenden kan men kennis maken met de begintechnieken van het draaien en/of geleerde kneepjes verfijnen. Het gedraaide werk gaat niet alleen om vormgeving maar ook om gebruik van kleur. Van zeer ingehouden sober, tot knallend vuurwerk!

Knipkaart: Je koopt een knipkaart t.w.v. 5 lessen. Op te nemen over cursusjaar 2021 en 2022. Bij 4 of meer aanwezigen gaat de zaterdag Kleur & Draaiochtend door.

Zaterdagochtend: 9 oktober, 23 oktober, 13 november, 4 december, 11 december, (lockdown 19 dec t/m 14 jan) 22 januari, 12 februari, 19 februari, 12 maart, 9 april, 16 april, 8 mei en 11 juni.

! data onder voorbehoud. Kiezen van een alternatief gaat in overleg.

Contact: mail naar ella@kleywerk.nl


KLEYWERK GROEPSWORKSHOP

KLEYWERK & CO

Zaterdag, 2 docenten

AGENDA VOLGT, tot dan in overleg via ella@kleywerk.nl

Onze workshops bestaan uit een combinatie van draaien op een pottenbakkersschijf en handvormen. In het keramieklokaal zijn zowel elektrische pottenbakkersschijven als schopschijven aanwezig. Tijdens de workshop ben je om de beurt aan het handvormen en draaien. Ervaring is niet nodig!

Wij hebben ideeën voor thema’s klaarliggen maar denken ook graag mee over een thema op maat. Een mooie combinatie met het draaien is het opbouwen. Deze techniek geeft veel vrijheid in het kiezen van een onderwerp. Er kan gebouwd worden aan een vaas, diervorm of een vrije vorm. Kleur kan worden geschilderd, gespat of met een eigen sjabloon worden aangebracht.

Na het drogen gaan ze de oven in op 950 graden. In overleg kunnen wij nog een transparant glazuur aanbrengen voor de glazuur-stook op 1120 graden. Het duurt dus even tot alles klaar is, meestal zo’n 3-4 weken.

Prijs: Volwassenen €40,- pp, incl. BTW / Jongeren t/m 20 jaar €32,50 pp, / Kinderen t/m 13 jaar €25,-pp

De workshop duurt 3 uur en vindt in principe plaats op een zaterdag. Tijd in overleg.

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Minimaal 6 deelnemers. Mocht op de dag zelf het aantal deelnemers lager zijn dan 6 dan zijn wij genoodzaakt om 60% van 40 euro pp te factureren.

Reserveren: mail naar ella@kleywerk.nl

kleywerk open workshop

Zaterdag 2 docenten

  • Zaterdag 4 juni - 10:00 - 13:00 uur - vol
  • Zaterdag 15 oktober - 10:00 - 13:00  uur

Voor wie deel wil nemen aan onze workshop maar niet met een groep van minimaal 6 personen is hebben we de OPEN WORKSHOP bedacht. De inhoud is gelijk aan de workshop zoals hierboven beschreven en vindt plaats op een aantal zaterdagen…